[Läs en sammanfattning av rollspelet 66 demoner]

Världen är sparsamt befolkad av vidskepliga människor. Det är ett mörkt tidevarv och klimatet är svalt. Makten omgärdar sina resurser och förtrycker befolkningen med hot och mörka amsagor. Den mörka medeltiden sjunger förvisso på sista versen och glimtar av de tankar som ödesbestämt ska upplysa världen kan redan skymtas här och där. Det finns revolutionerande uppfinningar men människan har inte ännu lärt sig hur handskas med dem till fullo. Det stora flertalet är mycket skeptiska till nymodigheter, folk ifrågasätter ihärdigt främmande ting men aldrig den egna situationen, och de är beredda att dö för att få stanna i tillvarons fängelse.

The grey eminence

66 demoner har tagit klivet in i denna verklighet. Demonerna följer ockulta regler och deras drivkrafter och existenser är vitt skilda. Det finns demoner i människohamn med drivkrafter som liknar våra, det finns demoner som vidunderliga uppenbarelser med oförklarliga motiv och det finns demoner som skiftar i form, storlek och natur. Demonerna är dock fullständigt onaturliga och hör inte hemma i denna verklighet. Djur och känsliga barn kan störas av demoners närvaro, en närvaro vars reaktion från omvärlden kan ta sig underliga uttryck. Tavlor kan gråta blod, mjölk kan surna och himlakroppar kan skifta position.

Det finns magi men den är falsk som vatten och omöjlig att kontrollera. Magin genomsyrar allt och ingenting. Den kan manifesteras och icke-existera på samma gång. Magi kan bebo ett föremål i tusen år och den kan glimta till i en varelse under ett ögonblick utan att lämna några spår. Det finns häxor och trollkarlar men de saknar i allmänhet förmåga att alstra sann magi, de är charlataner hela bunten. Samtidigt går det inte att förneka den effekt vissa individer har på sin omgivning, ej heller kan man undgå att bevittna de oförklarliga fenomen som vissa ser varje dag medan andra förgäves får vänta en hel livstid på. Få kan skilja på sann magi och simpla tricks och det finns starka krafter som vill vidmakthålla det tillståndet. Magin är storartad och kan försätta berg, magin är vacker och kan avlyssnas som en symfoni, men magin är alltid förrädisk och farlig.

Någonstans i denna miljö döljer sig en djupt förborgad hemlighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s