Upptakter

23 augusti 2010

När man förbereder ett äventyr kan det vara bra att utgå från en upptakt. Upptakterna ger upphov till spännande scenarion som passar väl till rollspel. Nedan följer ett antal exempel.
  • Liket: Hjälten ställs inför en död kropp. Liket kan presentera ett antal ledtrådar. Frågorna som ställs är hur dog offret? Är personen mördad? Kan man gripa mördaren?
  • Porten: Hjälten ställs inför en stängd dörr. Bakom porten hägrar det okända. Spänningen ligger i vad som händer när man öppnar porten och de hemligheter som dväljs där bakom. Det är en bra idé att portionera ut detaljer i form av sinnesintryck innan det är dags att låta slöjorna falla.
  • Slottet: Hjälten behöver uträtta något i fiendens borg. Planlösningen är känd i förhand och det intressanta är planeringen av tillslaget. Vilket väg tar man? Vilken utrustning för man med sig? Hur tar man sig därifrån? Kom ihåg att ingen plan överlever första kontakten med fienden.
  • Förhandlingen: Hjälten behöver något från någon. Det går att komma överens men det kräver eftergifter och offer. Hur långt är hjälten beredd att gå för att få det han söker? Hur väljer man mellan pest och kolera?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s