Äventyrskortlek

02 augusti 2010

Detta är ett experiment.

När man spelar 66 demoner kan man göra det med hjälp av en förberedd kortlek. Man skapar rollfigurer till de som ska delta i spelet som vanligt. Därefter laddar man ner kortmallarna. På kortmallarna kan man skapa ett äventyr.

Det finns fyra sorters kort: bruna äventyrskort, blå innehållskort, gula skattkort och gröna monsterkort.

På de bruna korten skriver man skeenden och beskrivningar. De bruna korten representerar huvudhandlingen. Dessa kan innehålla test av olika färdigheter och de kan kräva tillgång till olika föremål.

På de blå korten hittar man på behållare som kan innehålla något. De blå korten är upptakten till en liten avstickare från huvudhandlingen. Om spelarna inte väljer att följa en avstickare står det på det blå kortet hur många av de översta korten som ska kastas. För om man inte synar korten får man inte veta vad som står på dem.

De gula korten fyller man med skatter och föremål. Eller fällor? Du bestämmer.

På de gröna korten beskriver man monster, vad som krävs för att besegra dem samt vad som händer om man förlorar emot dem.

När korten är skapade skriver man ut dem på en skrivare, klipper ut dem samt stoppar in dem i korthållare. Man är noga med att lägga dem i rätt ordning.

När leken är färdig samlas spelarna och spelledaren drar det första kortet och läser texten. Brodera gärna ut lite med dina egna ord och fyll beskrivningen med så mycket detaljer som du känner för.

Spelarna i sin tur tar ställning till beskrivningen och avgör hur de handlar.

Ladda ner kortmallarna här. Kortmallarna innehåller ett färdigt äventyr klart att spela. Ta inspiration från den leken och se om du kan bygga en egen lek med nya finesser och berättelser om hjältemod.

Ladda ner

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s